Coordinator: Assoc.Prof.Dr. Kemal AVCI

Members:

• MSc Students: Serhat Aktaş (Besca Roasters)
  • BSc Students: Ali Şükrü Şahin, Emir Yorgun, Ata Güneş, Ekin Buse Akbaydoğan, Ayfer Sinem Çoban, Suat Deniz, Şirvan Kesici, Ezgi Gümüştekin, Esma Zeynep Sayılı, Mertcan Duran, Esra Cesur, Abdulkadir Dağlar, Gülsün Gizem Gönül.

Old Members:

• Graduated from MSc: Mervan TAN (Besca Roasters) (2022)
  • Graduated from BSc: İbrahim Erekmen (2022), M. Fatih Acun (2022), Metehan Daldal (2022), M. Akif Doğan (2022), Emirhan Bozkurt (2023), İshak Babaoğlu (2023), Burak Esenlik (2024), Tuğrul Yiğit Efe (2024), Aysu Saka (2024), Bengü Endam Koçaş (2024), Berkay Yiğit (2024), Gamze Gürkan (2024).

Embedded Systems and IoT Lab is dedicated to use of artificial intelligence, embedded systems, sensors, multimodal interactive technologies, and internet of things for different engineering applications.

Our main research topics are

• Applications for Automotive Technology
  • Applications for Dance Technology
  • Applications for Industrial Products
  • Applications for Sports Technology
  • Digital Filter Design
  • Human Activitity Recognition
  • Internet of Things (IoT) Applicatons
  • Machine Learning for Embedded Systems
  • Wearable Applications

Selected projects lead in our lab:

• Coordinator: Tuğrul Yiğit Efe, Advisor: Kemal Avcı. „Nesnelerin İnterneti Tabanlı Akıllı Kahve Kavurma Makinasının Tasarımı ve Gerçekleştirilmesi“ (TUBITAK 2209a) (September 2023-12 Months)
  • Coordinator: Burak Esenlik, Advisor: Kemal Avcı. „Kahve Çekirdeği Çıtlama Seslerinin Makine Öğrenmesi Yöntemleriyle Gerçek Zamanlı Tespiti ve Akıllı Kahve Kavurma Makinesi Tasarımında Uygulanması“(TUBITAK 2209a) (September 2023-12 Months)
  • Coordinator: Bengü Endam Koçaş, Advisor: Kemal Avcı. „Başlangıç Seviye Dans Eğitimi için Nesnelerin İnterneti Tabanlı Giyilebilir Dans Aktivite Takip Sistemi Gerçekleştirilmesi ve Makine Öğrenmesi Tabanlı Dans Aktivite Tanıma“(TUBITAK 2209a) (September 2023-12 Months)
  • Coordinator: Ali Şükrü Şahin, Advisor: Kemal Avcı. „Eskrim Sporu Eğitimi için Nesnelerin İnterneti Tabanlı Akıllı Hedef Tahtası Tasarımı ve Gerçekleştirilmesi“ (TUBITAK 2209a) (September 2023-12 Months)
  • Coordinator: Aysu Saka, Advisor: Kemal Avcı. „Makine Öğrenmesi Kullanarak Raspberry Pi ve OpenCV Tabanlı Türk İşaret Dili Tanıma Sistemi Tasarımı ve Gerçekleştirilmesi“ (TUBITAK 2209a) (March 2023-12 Months)

Selected publications of our lab:

• Muhammet Fatih Acun, Metehan Daldal, Kemal Avcı. „STM32F407 VE NODEMCU ESP8266 KARTLARI KULLANARAK KABLOSUZ ÇOK YÖNLÜ KONTROLLÜ ROBOTİK ARAÇ SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ,“ Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, Cilt: 26, Sayı: 4, 1030 – 1049, 2023.
  • Serhat Aktaş, Kemal Avcı. „A Review of Smart Coffee Roaster Design,“ International Engineering Symposium (IES’23), 2023, İzmir.
  • Mervan Tan, Kemal Avcı. „İnsan Hareket Uygulamalarında Kinect Sensör Tabanlı İskelet Eklem Verisinin Kullanımının İncelenmesi,“ International Engineering Symposium (IES’21), 2021, İzmir.

Some of the courses we offer are listed below:

• Introduction to Embedded Systems (BSc-EEE)
  • Introduction to Internet of Things (BSc-EEE)
  • Introduction to Embedded Machine Learning (BSc-EEE)
  • Introduction to Wearable Technology (BSc-EEE)
  • Advaced Digital Filter Design (MSc-EEE)
  • Advanced Microcontroller Applications (MSc-EEE)
  • Digital Filters (MSc-EEE)
  • Human Activity Recognition (MSc-EEE)
  • Internet of Things (MSc-EEE)
  • Advanced Internet of Things (PhD-EEE)
  • Advanced Human Activity Recognition (PhD-EEE)